Over De Beek

Hoe ziet een dag er bij ons uit?

>

Hoe ziet een dag er bij ons uit?

Hoe ziet een dag er bij ons uit?

Als u niet gebracht of gehaald kunt worden door een familielid, dan wordt u door ons rond 9.00 uur gehaald en rond 16.30 uur weer naar huis gebracht. Als iedereen binnen is drinken we met elkaar koffie en vertellen we wat we doen of meegemaakt hebben. We bespreken ook met elkaar artikelen uit het nieuws die voor u interessant zijn.


Na de koffie  gaan we met elkaar bewegingsoefeningen doen op muziek. U mag meedoen voor zover u dat kunt. We spelen met een bal, doen oefeningen en hebben veel pret. Na de beweegactiviteit gaan de meeste mensen iets doen wat ze graag willen; een spelletje spelen, een kaartje leggen, een wandeling maken of gewoon gezellig met iemand kletsen.

We bieden ook activiteiten aan waaraan u kunt meedoen, bijvoorbeeld herfststukjes maken, iets moois maken of handwerken. We hebben in de tuin moestuintjes die u kunt onderhouden of waar u uw eigen plantjes in kunt zetten. In de tuin kunt u gebruik maken van de beweegtoestellen.


Met Sinterklaas maken we kleine cadeautjes voor elkaar en hebben we met elkaar een gezellige dag. We huren ook regelmatig iemand in die leuke activiteiten aanbiedt, bijvoorbeeld op het gebied van muziek maken.

Speciale wensen

Bij speciale wensen voor bepaalde activiteiten, kijken we altijd of het mogelijk is die te realiseren. Bijvoorbeeld het leren werken met een tablet of een mobiele telefoon. Wij helpen u daarmee en zorgen er voor dat u dit leert.

DSC04003.JPG

We gaan ook met de mensen op pad en bezoeken een winkel , een bezienswaardigheid of de dierentuin in Emmen. Sommige mensen komen bijna nooit meer in een winkel en die vinden het leuk samen een supermarkt te bezoeken.

Wintermaanden

In de wintermaanden bieden we eens per 14 dagen op zondagmiddag een activiteit aan voor onze cliënten én voor de dorpsbewoners. Elke zondagmiddag doen we iets speciaals, een gezellige creatieve activiteit, iets met muziek of een bingo.

Feestdagen

Op 2e Pinksterdag, 2e paasdag en 2e kerstdag nemen we u mee uit naar een restaurant voor een gezellig etentje. We vragen uw familie om u te halen en te brengen en als dat niet lukt, halen we u op en brengen we u weer thuis.

Hulp en begeleiding

Onze verzorgenden en activiteitenbegeleiders zijn er om u te helpen bij de activiteiten en, indien nodig, krijgt u ook persoonlijke verzorging. Ook kan er een fysiotherapeut langskomen of een kapper. Belangrijk vinden we dat wij u aandacht geven en dat u bij ons een leuke en gezellige dag heeft zodat u er de rest van de week weer tegen kunt.

DSC03962.JPG