top of page

Over De Beek

>

Hoe ziet een dag er bij ons uit?

Als u niet gebracht of gehaald kunt worden door een familielid of bekende, dan wordt u door één van onze vrijwillige chauffeurs rond 9.00 uur thuis opgehaald en rond 16.30 uur weer naar huis gebracht. We beginnen de dag samen met koffie drinken. We bespreken het nieuws en vertellen elkaar wat we gedaan of meegemaakt hebben. 
Na de koffie  gaan we met elkaar

bewegingsoefeningen doen op muziek. U kunt

meedoen binnen de mogelijkheden die u

heeft en zover u dat wilt. We spelen met een bal,

doen diverse oefeningen en hebben vooral veel

plezier samen. Na de bewegingsactiviteit gaan de

meeste mensen iets doen wat ze graag willen;

een spelletje spelen, een kaartje leggen, een

wandeling maken, de krant lezen of gewoon

gezellig met iemand kletsen.

De Beek (6).JPG

Naast bewegingsactiviteiten bieden we ook muzikale of creatieve activiteiten aan, bijvoorbeeld bloemstukjes maken, iets moois knutselen of handwerken. Al onze activiteiten passen we aan op uw wensen en behoeften. 

Als cliënten speciale wensen hebben voor een bepaalde activiteit, kijken we altijd of het mogelijk is die te realiseren. Bijvoorbeeld het leren werken met een tablet of een mobiele telefoon. Wij helpen u graag en zorgen ervoor dat u dit leert.

We huren ook regelmatig iemand in die een leuke activiteit aanbiedt, bijvoorbeeld op het gebied van muziek maken.

Tuin

Rondom het dagcentrum is een grote tuin waar u kunt wandelen, genieten van de bloemen en planten en natuurlijk van het mooie uitzicht. Er zijn moestuintjes die u kunt onderhouden, er zijn kippen en u kunt gebruik maken van de beweegtoestellen. Ook is het mogelijk met een begeleider een ritje te maken op de duofiets.

Onze medewerkers en vrijwilligers gaan ook met de mensen op pad om bijvoorbeeld een winkel te bezoeken, het mooie Bargerveen of de dierentuin in Emmen. 

Feestdagen

Met de feestdagen doen we altijd iets gezelligs met de cliënten. Met Sinterklaas maken we kleine cadeautjes voor elkaar en hebben we samen een gezellige dag. Op 2e Pinksterdag, 2e Paasdag en 2e kerstdag nemen we alle cliënten mee uit naar een restaurant voor een gezellig etentje. We vragen uw familie om u te brengen en te halen. Als dat niet lukt, halen wij u op en brengen we u weer thuis.

 

De Beek (1).JPG
20230829 Wandelvierdaagse dag 1 (58).JPG
Sentker schepers lubbers allen akkoord - kopie.jpg
bottom of page