top of page

Over De Beek

>

Aanmelden

Interesse?

Denkt u dat dagbesteding iets voor u kan zijn? Of bent u mantelzorger en denkt u dat dagbesteding een uitkomst is voor degene voor wie u zorgt? Neem dan telefonisch contact met ons op via onderstaande knop.

Procedure

Wanneer u zich bij ons aanmeldt plannen wij altijd een gesprek met u over de mogelijkheden. Als een aanvraag voor u passend is melden wij u aan bij de Toegang die bepaalt of u in aanmerking komt voor een indicatie.

Ook zonder een indicatie kunt u bij het dagcentrum komen! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Comfort route:

Als er haast is om een cliënt met dementie snel in de dagopvang te plaatsen, is er een manier om de toegang voor mensen naar de dagopvang te versnellen. Dat kan via de zogenaamde comfortroute.

De spoedprocedure voor dagbesteding:

  • Er kan op grond van een telefonisch consult met de toegangsmedewerker en/of de hoofdaanbieder na goedkeuring ingezet worden.

  • Handtekening en aanmeldformulier kan nadien geregeld worden.

  • Dit is hetzelfde aanmeldformulier dat ook gebruikt wordt voor de reguliere meldingen.

Openingstijden en aantal dagdelen

Het dagcentrum is van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Afhankelijk van de indicatie die de gemeente afgeeft, wordt het aantal dagdelen dat u kunt komen vastgesteld.

 

Vervoer

U kunt zelf het vervoer regelen naar het dagcentrum. Als dat niet lukt zorgen wij voor vervoer. Onze vrijwillige chauffeurs zorgen ervoor dat u gehaald en gebracht wordt van en naar huis, en het dagcentrum. Dat gebeurt middels een taxi of met een van onze eigen vervoermiddelen.

 

Uitsluitingscriteria

In de volgende gevallen worden cliënten bij aanmelding uitgesloten van deelname aan dagcentrum de Beek:

  • Bewoners/cliënten die een dusdanig dwaalgedrag vertonen, waardoor wij hen geen veilige dagbesteding kunnen bieden.

  • Cliënten met agressie-problemen, een ernstige vorm van gedrag en/of verslavingsproblematiek en/of seksueel ongewenste gedragingen die onveilig zijn voor medecliënten en/of medewerkers en die na interventies onvoldoende begeleid kunnen worden.

  • Cliënten met visuele beperkingen die gebruik moeten maken van een blindengeleidehond tijdens het bezoeken van het dagcentrum.

  • Cliënten die meerdere malen per dag gebruik moeten maken van een tillift waarbij meer dan één persoon begeleiding nodig is.

 

Goed om te weten is dat u ook zonder indicatie van harte welkom bent bij dagcentrum De Beek!

bottom of page