top of page

>

>

>

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers! Wil je meer lezen over de ervaringen van onze medewerkers? Klik hier!

Vrijwilligers

Vrijwilligers bij Dagcentrum De Beek

Er gebeurt veel bij Dagcentrum De Beek. Naast de professionele krachten is er een groep van vrijwilligers actief om onze cliënten een fijne dag te bezorgen. Er zijn vaste vrijwilligers die één of meerdere dagdelen helpen op de groep; chauffeurs die onze cliënten naar en van het dagcentrum vervoeren en er zijn keukenmedewerkers. Daarnaast helpen vrijwilligers met (klein) onderhoud, klussen en het onderhouden van de tuin.

_A5 folder De Beek Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligerswerk doen bij De Beek heeft een grote toegevoegde waarde voor jezelf, voor de cliënten, is fijn om te doen en je ontmoet veel leuke mensen!

 

Hoe verloopt een dag op het dagcentrum?

Ons dagcentrum is van maandag t/m vrijdag geopend en heeft dagelijks twee groepen met een maximum van 12 tot 15 cliënten. De dag begint om 09.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Om 09.00 uur beginnen we met een teamoverleg waarin de bijzonderheden van die dag worden besproken. Rond 10.00 uur komen de cliënten binnen. De meesten worden opgehaald door onze vrijwillige chauffeurs of komen per taxivervoer. We drinken samen koffie met iets lekkers, maken een praatje, bespreken gebeurtenissen, maken een wandeling of doen een spelletje.

Daarna worden diverse activiteiten aangeboden, zoals beweging- en geheugenactiviteiten, we bespreken thema's als valpreventie en veiligheid rondom het huis, maar leren ook cliënten om te gaan met een tablet of gsm. Alle activiteiten zijn afgestemd op de behoeftes van de cliënten. Rond 12.00 uur verzorgen wij een gezonde warme maaltijd.

 

P1050427.JPG
kippen 2.jpg

WIL JIJ JOUW TALENTEN MET ANDEREN DELEN?

Vrijwilligers op de groep

Als vrijwilliger op de groep ben je nauw betrokken bij de dagelijkse ondersteuning van de activiteiten in het dagcentrum. Je helpt de begeleiders bij de activiteiten, tijdens de maaltijd en je geeft de cliënten gerichte aandacht en zorg. Tegelijkertijd bieden wij jou een leuke plek waar je niet alleen onze cliënten een bijzondere dag bezorgt, maar waar je zelf ook tot ontplooiing komt, leuke mensen leert kennen en waar ook jíj je thuis voelt! Op de groep is het belangrijk dat je initiatiefrijk bent, makkelijk contact legt en houdt van een praatje! Een zorgachtergrond hebben is niet verplicht, maar wel heel fijn.

 

Dankzij jou kunnen wij de cliënten een diversiteit aan activiteiten aanbieden die anders niet mogelijk zou zijn. Zo draag jij bij aan een zinvolle dagbesteding en aan de kwaliteit van de zorg en ondersteuning. De cliënten ervaren hierdoor een nog betere sfeer op het dagcentrum, het draagt bij aan hun gevoel van welzijn en ’s middag gaat iedereen blij naar huis!

 

WIL JIJ JOUW TALENTEN MET ANDEREN DELEN? En heb je zin en tijd om één of meerdere dagdelen te helpen op de groep? Meld je dan aan als vrijwilliger!

BEN JIJ EEN HELD OP WIELEN EN MAAK JE GRAAG EEN RITJE?

Vrijwilligers voor het vervoer van de cliënten naar het dagcentrum

Als chauffeur ben je verantwoordelijk voor het vervoeren van cliënten naar of van de dagopvang. Je begeleidt de cliënten van huis of dagopvang tot in de auto en je begeleidt hen bij het uitstappen van de auto naar de ingang van de dagopvang of naar hun huis. Hierbij is het vanzelfsprekend dat je een goede chauffeur bent en geduldig en zorgzaam met de cliënten omgaat. Het vervoer is per auto of busje uit ons eigen wagenpark. Momenteel beschikken wij over 3 personenauto’s, 1 bus en 2 rolstoelauto’s. Rond 08.00 uur verzamelen zich de chauffeurs in De Beek en bespreken tijdens een kop koffie wie welke cliënten ophaalt. Als alle cliënten naar de dagopvang zijn gebracht drinken de chauffeurs nog een kop koffie en gaan naar huis. Rond 15.30 uur verzamelen zich de chauffeurs in De Beek die de cliënten weer naar huis toe brengen. Als de cliënten thuis zijn worden de auto’s en busjes teruggebracht naar De Beek en is de dag voorbij.

Als vrijwillige chauffeur ben je onmisbaar voor de cliënt: Onze mensen kunnen niet zelf naar de dagopvang komen en hebben een goede chauffeur nodig. Dankzij jou heeft de cliënt een leuke dagbesteding bij de Beek, met activiteiten en sociale ontmoetingen. Maar ook jij als chauffeur ontmoet leuke mensen en blije cliënten!

 

BEN JIJ EEN HELD OP WIELEN EN MAAK JE GRAAG EEN RITJE? En heb jij zin en tijd om één of meer ritten op een dag of in de week te doen? Meld je dan aan als vrijwilliger!

 

ZET JIJ GRAAG DE BLOEMETJES BUITEN EN HEB JE GROENE VINGERS?

Vrijwilligers voor in de tuin

Als vrijwilliger in onze beleef- en beweegtuin ben je heerlijk buiten bezig met het onderhouden van de tuin. Denk aan het bijhouden van de plantenperken, bloembakken en de moestuinen; bollen planten, grasmaaien en onkruid wieden. De tuin ligt rondom dagcentrum De Beek en woonzorgcentrum Zwarte Racker, heeft verschillende terrassen, een wandelpad, jeu de boulesbaan en prieeltje en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende velden. Wij bieden jou een prettig tuinteam, een fijne plek om buiten te zijn en gezellige ontmoetingen!

 

ZET JIJ GRAAG DE BLOEMETJES BUITEN EN HEB JE GROENE VINGERS?

Meld je dan aan als vrijwilliger!

 

BEN JIJ EEN KEUKENPRINS(ES)?

Vrijwilligers in de keuken

Als vrijwilliger in de keuken bereid je dagelijks een gezonde en gevarieerde maaltijd voor de cliënten van De Beek. De ingrediënten komen van Apetito, de lokale supermarkt en soms uit de moestuin. Er zijn ovens en kookplaten waarop je de maaltijden kunt bereiden. Rond 12.00 uur wordt de maaltijd klaargezet op de serveerwagens en help je bij het opscheppen aan de tafels. Na het eten wordt alles opgeruimd en afgewassen. Het werk in de keuken duurt van 10.00 uur tot ongeveer 14.00 uur. Met deze leuke plek kunnen we jouw kook- en organisatietalent tot ontwikkeling laten komen, je maakt vrienden onder de medewerkers en cliënten, want samen eten verbindt!

 

BEN JIJ EEN KEUKENPRINS(ES)? Meld je dan aan als vrijwilliger!

20230216_145131.jpg
20230912 Dagje Nordhorn - 15 jarig bestaan De Beek (2).jpg
tuin werk vrijwillig 7.jpg

HEB JIJ TWEE RECHTERHANDEN EN IS VOOR JOU EEN KLUS ZO GEKLAARD?

Vrijwilligers voor klussen en (klein) onderhoud

Als handige vrijwilliger help je bij het doen van diverse klussen of (klein) onderhoud. We verzamelen het onderhoud en de klussen die gedaan moeten worden en in overleg kijken we wie de klus kan uitvoeren. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers met (verborgen) talenten en bieden je leuke uitdagingen op een prachtige plek waar jij lekker met je handen bezig kunt zijn.

 

HEB JIJ TWEE RECHTERHANDEN EN IS VOOR JOU EEN KLUS ZO GEKLAARD? Meld je dan aan als vrijwilliger!

De begeleiding

De coördinatie en begeleiding van de vrijwilligers is in handen van de leidinggevenden. Zij hebben contact met de vrijwilligers over de wensen en mogelijkheden en zijn voor de vrijwilligers het aanspreekpunt. Onder begeleiding kunnen ook deskundigheidsbevordering en bijscholing vallen. Soms zijn er meer of speciale vaardigheden en kennis nodig om het vrijwilligerswerk te kunnen doen. De vrijwilliger kan daar zelf om vragen, of het hoort bij het werk en is verplicht. Dit wordt vergoed door de organisatie. Ten slotte valt onder begeleiding ook loopbaanontwikkeling. Voor een aantal vrijwilligers kan onbetaald werk een opstap zijn naar betaald werk.

Wat verwachten wij van jou?

De klant in De Beek staat centraal. Dit betekent dat je de bewoner met respect benadert en respect hebt voor diens situatie en privacy. Het omgaan met ouderen met somatische beperkingen of met psychogeriatrische beperkingen vraagt om een rustige en geduldige houding. Het kunnen of in ieder geval, willen verplaatsen in de belevingswereld van de cliënt, is een voorwaarde. Gevoel voor humor, gezelligheid en sfeer kunnen brengen zijn een pre.

Voor sommige vrijwilligerstaken is het wenselijk dat je een training of cursus volgt. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is verplicht als je als vrijwilliger bij ons wilt werken. De kosten voor een VOG worden betaald door De Beek.

Wat bieden wij jou?

Dagcentrum de Beek heeft aandacht voor de vrijwilligers en heeft afspraken gemaakt over de beloning. Dit betekent dat er een attentie is bij de verjaardag, een avond of dagje uit en met kerst een gezellige borrel en een kerstpakket. Ook worden er jaarlijks enkele vrijwilligersvergaderingen gehouden. De vrijwilligers krijgen geen financiële vergoeding voor het uitvoeren van het vrijwilligerswerk. Wel kunnen zij onkosten die gemaakt zijn t.b.v. de uitvoering van het vrijwilligerswerk vergoed krijgen.

 

Wil je ook vrijwilliger worden bij de Beek? Neem dan contact met ons op!

Wil je meer lezen over ons vrijwilligersbeleid? Klik dan hier.

bottom of page