top of page

>

>

>

Ervaringen van medewerkers

Medewerkerstevredenheidsonderzoek
In 2022 hebben we een medewerkerstevredenheidsonderzoek gehouden onder al onze medewerkers. Hier lees je meer over wat zij het leukst vinden van het werken bij De Beek.

DSC05674.JPG

Onze vrijwilliger Margreet over het werken bij De Beek

"Hallo mijn naam is Margreet Volkerts, vrijwilligster bij Dagcentrum de Beek. 

Hoe ik als vrijwilligster bij de Beek kwam? Dat kwam nadat ik mijn beroep als ziekenverzorgster niet meer kon uitvoeren. Ik hoorde dat de dames Voppen een dagcentrum voor ouderen wilden starten, en heb me direct aangemeld als vrijwilligster en dat doe ik in oktober 2023 al 15 jaar. 

We begonnen in de Dorpshoeve, achterin, in een bijzaaltje van de soos, op maandag en donderdag. De donderdag was en is mijn dag, nadat de cliënten om 16.00 uur waren vertrokken, moesten we de ruimte leeg maken voor het weekend, alle tafels en stoelen werden dan opgeborgen in een grote zeecontainer die naast de soos stond. Gelukkig konden we later in de oude bibliotheek onze cliënten ontvangen.  

Maar nu zitten we alweer jaren op een superlocatie midden in het dorp. Dat is in het voormalig café/restaurant De Zwarte Racker. Deze is verbouwd tot het mooie dagcentrum de Beek. 

Een dag in het dagcentrum bestaat uit; cliënten ontvangen, gezellig koffiedrinken met iets lekkers erbij, en tijdens de koffie allerlei dagelijkse dingen bespreken. 

Na de koffie gaan we bewegingsoefeningen doen op de stoel.  

Er staat om 12.00 uur een heerlijke warme maaltijd op tafel. 

Na de middag nemen we tijd voor wat spelletjes zoals sjoelen, knikkerspel, kaarten. Of we doen iets creatiefs; kaarten maken, borduren, breien, of bij goed weer een wandeling of op de duofiets een rondje Nieuw-Schoonebeek maken. 

In de zomer organiseren wij voor de cliënten altijd een heerlijke barbecue waarbij ik dan kok mag spelen.

Aan alle spontane reacties van onze cliënten merk je dat ze vinden dat het bezoek aan ons dagcentrum een geweldig dagje uit is!"

Stagiair Hidde.JPG

De ervaring van onze stagiair over stage lopen bij dagcentrum De Beek:

"Ik vind het een superleuke plek om stage te lopen.

De sfeer is gemoedelijk, vertrouwd en gezellig.

Er is veel persoonlijke aandacht voor de cliënten, zelf vind ik dit erg belangrijk.

Het is een stageplek waar je een enorme voldoening van zult krijgen. Er zijn verschillende soorten doelgroepen die bij De Beek komen. Zo kun je er zelf ook achter komen wat goed bij je past. De sfeer tussen je mede-stagiairs/collega’s is ook heel erg goed. Iedereen wordt hetzelfde behandeld, ongeacht je functie. Ik raad stagelopen bij de Beek dan ook oprecht aan".

keukenmedewerker Gré.JPG

Onze keukenmedewerkster Gré over haar vrijwilligerswerk bij De Beek
"De keuken is een drukke klus. Meestal kom ik wat eerder om gezellig koffie te drinken met de cliënten. Dan ga ik aan de slag. Eerst overleggen we wat we gaan eten en wat er al is klaargelegd door de groepsleider. Dan aan de slag. Het is een warm maar dankbaar werkje. Grote ovens helpen me om alles warm te maken. Daarnaast zorg ik dat er verse slamengsels gemaakt worden. Zomers zelfs sla uit eigen moestuin, direct onder het keukenraam. Ik hou rekening met de wensen van de cliënten en zorg dat de serveerwagens gereed zijn rond 12.00 uur. Even helpen opdienen en dan pauze. Na de pauze helpen afruimen en de vaatwasser aanzetten. Uiteindelijk is rond 14.00 uur alles weer opgeruimd."

bottom of page