top of page

>

>

Over ons

“Rond 2006 klaagde onze moeder, die toen 83 jaar oud was en niet meer erg mobiel, dat ze niemand meer sprak. In Nieuw-Schoonebeek, haar dorp, waren veel voorzieningen verdwenen. Vanwege haar ouderdom en beperkte mobiliteit kon zij niet meer deelnemen aan lokale activiteiten, zoals volksdansen.

 

Wij – de zussen Ria, Lenie, Annie en Gerda Voppen – hebben het plan opgevat om een lokale dagopvang voor deze ouderen op te zetten“

zussen voppen.jpg

De 'zussen Voppen' en hun moeder tijdens de bouw van De Zwarte Racker.

Foto: Foto Boudewijn Benting

Wij zijn in 2008 een kleinschalig dagcentrum begonnen in de Dorpshoeve in Nieuw-Schoonebeek. In dit dorp verdwenen een aantal jaren geleden veel voorzieningen, zoals de winkels, de banken, het postkantoor en de bibliotheek. Veel van die voorzieningen waren plekken waar mensen elkaar ontmoetten, nieuwtjes uitwisselden en op de hoogte bleven van alle gebeurtenissen in het dorp. Toen dit verdween bleek dat veel ouderen zich eenzaam voelden, waarna het idee ontstond om een dagcentrum te beginnen. En dat is gelukt! Er is nu een succesvol dagcentrum  dat maar liefst vijf dagen per week geopend is. Inmiddels hebben wij naast het dagcentrum ook de Woonzorgvoorziening Zwarte Racker gerealiseerd. Hier kunnen ouderen met een zorgindicatie zelfstandig een huurappartement bewonen met 24-uurs zorg.

bottom of page