top of page

>

>

Over ons

“Rond 2006 klaagde onze moeder, die toen 83 jaar oud was en niet meer erg mobiel, dat ze niemand meer sprak. In Nieuw-Schoonebeek, haar dorp, waren veel voorzieningen verdwenen. Vanwege haar ouderdom en beperkte mobiliteit kon zij niet meer deelnemen aan lokale activiteiten, zoals volksdansen.

 

Wij – de zussen Ria, Annie, Gerda en Lenie Voppen – hebben toen het plan opgevat om een lokale dagopvang voor deze ouderen op te zetten“

Vrouwen Voppen apr2023 (1) beste foto.jpg

De 'zussen Voppen'

Rond 2006 klaagde onze moeder, die toen 83 jaar oud was en niet meer erg mobiel, dat ze niemand meer sprak. In haar dorp, Nieuw-Schoonebeek, verdwenen in die tijd veel voorzieningen, zoals de winkels, de banken, het postkantoor en de bibliotheek. Veel van die voorzieningen waren plekken waar mensen elkaar ontmoetten, nieuwtjes uitwisselden en op de hoogte bleven van alle gebeurtenissen in het dorp. Vanwege haar ouderdom en beperkte mobiliteit kon zij niet meer deelnemen aan lokale activiteiten, zoals volksdansen. Wij – de zussen Ria, Lenie, Annie en Gerda Voppen – hebben toen het plan opgevat om een lokale dagopvang voor deze ouderen op te zetten. Wij zijn in 2008 een kleinschalig dagcentrum begonnen in de Dorpshoeve in Nieuw-Schoonebeek.

Daarna is ons dagcentrum verhuisd naar voormalig hotel-restaurant Zwarte Racker. We hebben het pand omgebouwd tot het mooie dagcentrum De Beek. Doel van het dagcentrum is om ouderen, die door een lichamelijke of psychische beperking gehinderd worden in de dagelijkse activiteiten, een zinvolle dagbesteding aan te bieden die een waardevolle aanvulling oplevert  in hun dagelijks leven. Het dagcentrum is inmiddels zeer succesvol en is vijf dagen per week geopend.

 

Ook ouderen die niet meer zelfstandig thuis willen en kunnen wonen konden nergens in de nabije omgeving terecht. Daarom besloten wij, om naast ons dagcentrum, ook een kleinschalig woon- en zorgcentrum te bouwen voor ouderen uit Nieuw Schoonebeek, Weiteveen en de omliggende buurtschappen. Zo is in 2019 Zwarte Racker gerealiseerd en zijn op 1 januari 2020 de eerste bewoners bij ons komen wonen. Op deze manier wordt het voor de bewoners mogelijk om in hun vertrouwde leefomgeving te blijven wonen, met alle zorg die daarbij hoort!

Klik hier om terug te gaan naar Organisatie

bottom of page