top of page
facebook 2023 jaarmarkt..jpg
20230621 Veenpark bewoners ZR (6).jpg
2023-07-11 barbecue ZR en DB (9).jpeg
20230829 Wandelvierdaagse dag 1 (51).JPG
IMG-20230809-WA0010.jpg
20230912 Dagje Nordhorn - 15 jarig bestaan De Beek (172) Sewuster akkoord.JPG
_Dag 2 Nordhorn (140).JPG
20230830 Jeu de boules toernooi (5).jpeg
20230830 Jeu de boules toernooi (6).jpeg
20230901 Dorpsbingo (17).jpg
Nieuwsbrief oktober 2023 - Dagcentrum De Beek en Woonzorgcentrum Zwarte Racker

Het is een gezellig drukke tijd geweest bij De Beek en De Zwarte Racker. Voor de cliënten van het dagcentrum en onze bewoners van het woonzorgcentrum zijn er vele activiteiten georganiseerd, waarbij soms ook de dorpsbewoners van harte welkom waren.
Op de jaarmarkt van Schoonebeek heeft u ons kunnen bezoeken bij onze informatiekraam.
Het dagcentrum heeft nog plaats voor nieuwe cliënten. Als u het leuk vindt kunt u een keertje meelopen om te kijken of het wat voor u is.
Als u interesse heeft in ons woonzorgcentrum, dan kunnen we u op de wachtlijst plaatsen. Neem contact met ons op als u hier meer over wilt weten!

Verslag van activiteiten in de afgelopen maanden

De bewoners van Zwarte Racker zijn een gezellig dagje uit geweest naar het Erfgoedmuseum Veenpark in Barger-Compascuum. Bewoners hebben een paar dorpshuisjes en de kerk bezocht. Het was een kijkje terug in de tijd; even waanden we ons in het leven van de inwoners van de veendorpen rond 1920. 

Barbecue
In juli hebben de bewoners en de cliënten samen de zomer gevierd met een barbecue in de tuin. Het was een succes; iedereen heeft genoten van het heerlijke eten en van elkaar. 

Boottocht
Op een mooie zomerse dag in september heeft een aardige schipper (van https://huureenbootdrenthe.nl/) een boottocht cadeau gedaan aan een aantal bewoners. We vertrokken bij de Oranjesluis in Klazienaveen en gingen via Bladderswijk, het Koning Willem Alexanderkanaal en het Scholtenskanaal naar het Veenpark en toen weer terug. We moesten hierbij 3 sluizen door, en dat 2 keer! Dat was een mooie belevenis.

Wandelvierdaagse
In onze mooie beleef- en beweegtuin hebben de bewoners en cliënten een heuse wandelvierdaagse gelopen! Vol enthousiasme wandelden de deelnemers door de tuin, genietend van het mooie weer, de bloeiende tuin en natuurlijk van het wandelen! Er was zelfs een stempelpost en onderweg was er onder het prieeltje ‘tied voor een zeupie’! Op de laatste dag van de wandelvierdaagse heeft iedereen de eindstreep gehaald: Wat een bikkels! Op de Via Gladiola werden ze warm onthaald met een gladiool en een mooie medaille.

Muziekoptredens

Op muziekgebied hebben we mooie optredens mogen zien en horen van o.a. koor Melody uit Weiteveen. Onder leiding van de zeer inspirerende en enthousiaste dirigente Petra Beerling zong het koor een divers repertoire. Mooie Nederlandse liedjes, maar ook Engelstalige liedjes uit de 70'er jaren. Er was muziek en sommige bewoners konden de teksten zelfs meezingen. Het werd een gezellig feestje, met lekkere hapjes en heel veel vrolijkheid en plezier.
Ook het optreden van Annemiek Drenth en Erwin Funke
(zie foto) was onvergetelijk. Samen met de bewoners en cliënten zongen ze bekende Nederlandse liedjes. Iedereen deed vol overgave mee en op het einde werd er zelfs nog even gedanst en was er een toegift bij een bewoner op de kamer. 
Begin oktober
 kwam dweilorkest De Olietappers spontaan langs in de tuin en verraste iedereen met hun gezellige muziek.

Dagje dierentuin Nordhorn
Het was de grote wens van vele cliënten om nog een keertje naar dierentuin Nordhorn te gaan, vlakbij de Nederlandse grens bij Denekamp. Omdat dagcentrum De Beek in oktober 15 jaar bestaat, hebben de dames Voppen alle cliënten van dagcentrum De Beek én de bewoners van Zwarte Racker uitgenodigd voor een dagje uit naar deze dierentuin. Het was een feestje! We hebben heel veel dieren gezien en vooral de vogelvolière was een geweldige belevenis voor iedereen. De koffie met gebak en de heerlijke lunch bij Malle Jan viel ook in goede aarde en voor we het wisten was de middag voorbij. Zingend zijn we met de bus weer teruggegaan naar het dagcentrum.

Dorpsactiviteiten

Er waren ook activiteiten waarbij dorpsbewoners welkom waren. Op 28 en 30 augustus vond het Zwarte Racker Jeu de boules toernooi plaats. Onder leiding van Gerrit Bakker en Annie Luchjenbroers van de Petanque Club Schoonebeek, werden het 2 leuke avonden waarin enthousiaste deelnemers de strijd met elkaar aan gingen. Het jeu de boules toernooi was een groot succes en wellicht vindt het volgend jaar een vervolg!

Dorpsbingo
Op 1 september is er in De Beek een gezellige dorpsbingo georganiseerd. De ongeveer 90 deelnemers waren voornamelijk dorpsbewoners, medewerkers van De Beek en Zwarte Racker, bewoners en hun mantelzorgers. Dankzij gulle sponsoring door diverse bedrijven uit de omgeving, waren er prachtige prijzen te winnen. De avond was goed verzorgd met een hapje en een drankje en velen gingen blij naar huis met een mooie prijs!

Toekomstige activiteiten

Vanaf oktober gaan wij de maand afsluiten met een gezellige muziekmiddag. Deze zal in principe elke laatste vrijdag van de maand plaatsvinden. De maandafsluiting is toegankelijk voor cliënten, bewoners en familie van de bewoners, maar ook dorpsbewoners zijn van harte welkom. Op 27 oktober verzorgt Vanalluswat een optreden en 24 november staat Jan Stavast op de agenda. Het programma voor december is nog een verrassing. De maandafsluiting bij De Beek vindt plaats van ongeveer 14 uur tot 15 uur; en vervolgens bij Zwarte Racker van ongeveer 15.00 uur tot 16.00 uur. 

Zondagmiddagactiviteit in De Beek

In de komende wintermaanden organiseren we één keer per maand op zondag een kaart- en spelletjesmiddag in De Beek. Deze middag is bedoeld voor iedereen: jong en oud, dorpsbewoners, buren en iedereen die van spelletjes houdt. U kunt samen kaarten, sjoelen of een potje schaak spelen. Er kan gebruik gemaakt worden van het biljart en buiten is de jeu de boulesbaan altijd open! U bent welkom vanaf 13.30 uur en de toegang is gratis; u betaalt alleen voor de consumpties. De middagen vinden plaats op zondag: 22 oktober, 12 november en 10 december. U dient zich hiervoor aan te melden bij het secretariaat op tel. 0524-541418. 

Wist u dat….

Wij sinds enige tijd een rolstoelauto hebben? Mocht u een keer een rolstoelauto nodig hebben, dan kunt u deze bij ons lenen.
Wij regelmatig leuke berichtjes over onze activiteiten op facebook plaatsen? Samen met De Beek hebben wij een facebookpagina. U kunt ons vinden onder de naam:
Dagcentrum De Beek en Woonzorgcentrum De Zwarte Racker.
bottom of page