top of page
20230520 Opening tuin (54).jpg

Verslag van de Opening van de Beleef- en beweegtuin woonzorgcentrum Zwarte Racker en dagcentrum De Beek

Zaterdag 20 mei was het zover en werd de beleef- en beweegtuin van woonzorgcentrum Zwarte Racker en Dagcentrum De Beek officieel geopend. De realisatie van de tuin is gelukt dankzij subsidies van de gemeente Emmen en BOKD (LEADER subsidie). Ria Voppen vertelde in haar speech over de totstandkoming van de tuin en bedankten hen voor de financiële steun aan het project ‘Dorp in Beweging’.
De opkomst was groot op deze prachtige, zonnige dag. Wij hebben zo’n 150-200 dorpsbewoners, politici, leden van de cliëntenraad, het bestuur van de Stichting Vrienden van De Beek, vrijwilligers, medewerkers en andere belangstellenden mogen ontvangen in onze bijzondere tuin. De tuin werd officieel geopend door Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging en o.a. ambassadeur van het Ouderenfonds. Na haar speech, waarin ze het belang van bewegen nog eens benadrukte, is ze met bezoekers oefeningen gaan doen. Zo kon men zelf ervaren wat men kan doen om je fitter te voelen. Daarbij is natuurlijk gebruik gemaakt van onze beweegtoestellen, speciaal voor ouderen.
Er was nog meer te beleven in de tuin! Zo was Petanque Club Schoonebeek aanwezig om een wedstrijd jeu de boules te spelen. Bezoekers konden op onderzoek uitgaan in de tuin; genieten van de mooie planten, bloemen en bomen, de kippen, het prieeltje, relaxen op een bankje en het mooie uitzicht bewonderen. Voor de quiz-liefhebber was er ook een uitdaging; een vrijwilliger had een leuke rebus bedacht en deze verspreid over de tuin. Uit de inzendingen hebben wij een winnares getrokken en dat is mevrouw de Jonge. Zij wint een heerlijke pot met iets lekkers!

Naast ‘beleven’ en ‘bewegen’ was er ook andere gezelligheid, in de vorm van koffie, thee en koek en later in de middag een drankje met bittergarnituur. Bij de ijskar van Noordpoolijs kon men een heerlijk ijsje kopen. Om 5 uur konden degenen die zich hadden opgegeven, gezellig samen stamppot eten in de Dorpshoeve. Ook hebben wij enkele cadeaus gekregen; onze dank gaat uit naar de Zonnebloem, Dorpsbelangen en een privépersoon.

Naast het feit dat wij enorm blij zijn op de realisatie van onze geweldige beleef- en beweegtuin, zijn wij ook enorm trots dat we deze mooie openingsdag samen met zoveel mensen en belangstellenden hebben mogen vieren. We willen iedereen bedanken die aanwezig was en hopen in de toekomst nog velen te mogen ontmoeten in onze beleef- en beweegtuin. De tuin is openbaar toegankelijk voor dorpsbewoners en een mooie ontmoetingsplek voor jong en oud!
 

bottom of page