top of page

Presentatie over dementie in Dorpshuis De Meerstal in Zwartemeer

Op 28 maart heeft Willy Voppen, op uitnodiging van Sedna, een presentatie gehouden in Dorpshuis De Meerstal in Zwartemeer over dementie.

Willy Voppen is werkzaam in zowel dagcentrum de Beek als in woonzorgcentrum de Zwarte Racker, waar we veel te maken hebben met cliënten met dementie. Hier bieden we hen een zinvolle dagbesteding om cliënten met elkaar in contact te brengen maar ook, en dat is een belangrijke factor, om de mantelzorgers te ontlasten. Voor mantelzorgers met een familielid die dementie heeft, zijn de zorgen groot en dan is het goed als de cliënt naar de dagopvang kan. De mantelzorger kan dan even op adem komen, zijn of haar eigen dingen doen en het per saldo langer volhouden. En daar gaat het ook vooral om: door naar de dagopvang te komen kunnen cliënten langer thuis blijven wonen.

 

Wilt u meer weten over dementie en wilt u het verslag lezen van de presentatie klik hier.

bottom of page