Over ons

Over ons

Wij zijn vier vrouwen van de familie Voppen die in 2008 een kleinschalig dagcentrum zijn begonnen in de Dorpshoeve in Nieuw-Schoonebeek. In dit dorp verdwenen een aantal jaren geleden veel voorzieningen, zoals de winkels, de banken, het postkantoor en de bibliotheek. Veel van die voorzieningen waren plekken waar mensen elkaar ontmoetten, nieuwtjes uitwisselden en op de hoogte bleven van alle gebeurtenissen het dorp. Toen dit verdween bleek dat veel ouderen zich eenzaam voelden, waarna het idee ontstond om een dagcentrum te beginnen. En dat is gelukt! Er is nu een succesvol dagcentrum met twee groepen dat maar liefst vijf dagen per week geopend is, en op het moment zelfs een wachtlijst heeft.

Wat

In ons dagcentrum komen ouderen met een beperking die nog zelfstandig thuis wonen en daar enige ondersteuning bij nodig hebben. In het dagcentrum kunnen ouderen leeftijdsgenoten ontmoeten en worden er dagelijks activiteiten aangeboden die aansluiten bij de behoeften van de cliënten. We proberen zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen. We werken met groepen van maximaal 15 mensen. We eten een gezonde warme maaltijd en er worden dagelijks bewegingsactiviteiten aangeboden. Voor de maaltijd betaalt u een eigen bijdrage van € 6,-. Dagelijks worden de cliënten gehaald en gebracht middels een taxi of met een van onze eigen vervoermiddelen. Door de deelname aan de dagopvang kunnen de ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen en worden de mantelzorgers zodanig ontlast zodat zij het ook langer kunnen volhouden.

Waar

Vanaf 27 maart 2017 in de Zwarte Racker in Nieuw-Schoonebeek: een mooie centrale plek in het dorp. De ouderen worden dagelijks gehaald en gebracht met een taxi of met onze eigen vervoermiddelen. Het dagcentrum is bedoeld voor de ouderen in de regio Emmen.

Waarom

Door de dagbesteding kunnen ouderen langer zelfstandig thuis blijven wonen en dat is wat de meeste ouderen graag willen. De regie over hun eigen leven én hun huidige functioneren behouden. In het dagcentrum worden er allerlei activiteiten aangeboden die daar een bijdrage aan leveren.

Denkt u dat dagbesteding iets voor u kan zijn? Of bent u mantelzorger en denkt u dat dagbesteding een uitkomst is voor degene voor wie u zorgt? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 06 44 61 63 81 (Lenie Voppen) of via 06 11 88 94 14 (Gerda Kamps). Ook kunt u bellen naar het dagcentrum via 0524-541418. Als het ons niet goed past bellen wij u op een ander tijdstip uiteraard terug.

Wanneer u zich bij ons aanmeldt plannen wij altijd een gesprek met u over de mogelijkheden (en soms onmogelijkheden). Als een aanvraag voor u passend is melden wij u aan bij de Toegang, die dan bepaalt of u in aanmerking komt voor een indicatie. Als de indicatie vervolgens is afgegeven, kunt u bij het dagcentrum komen.

Wanneer

Dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur. Afhankelijk van de indicatie die de gemeente afgeeft wordt het aantal dagdelen vastgesteld.

Uitsluitingsgronden

Er gelden een tweetal uitsluitingsgronden voor deelname aan Dagcentrum De Beek.

  • Cliënten die een tillift nodig hebben;
  • Cliënten die 1 op 1 zorg nodig hebben.

Leuk om te weten!

Tijdens de meeste feestdagen (tweede kerstdag, tweede paasdag, 2e pinksterdag en Hemelvaartsdag) zijn wij gewoon geopend en verwennen we onze cliënten met een heerlijk diner!

Terug naar de homepage